Вітаю Вас Гість
Субота
20.04.2024
00:26

Узин  офіційний сайт міста 

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: ДикиЙ, Smile-d  
Форум » Top secret » Табу » Бородьба зі СНІДом (Можете удалити цю тему але.... Я хочу повідомити це)
Бородьба зі СНІДом
LEMonДата: Пятниця, 25.01.2008, 17:29 | Сообщение # 1
Підполковник
Группа: Перевірені (Unlimited)
Сообщений: 42
Репутация: 7
Статус: Offline
cry Через 20 років після появи перших повідомлень про клінічне підтвердження ВІЛ-інфікування СНІД перетворився на зловісне захворювання, з яким будь-коли стикалося людство. Від початку епідемії уже понад 60 млн осіб в усьому світі заразилися цим вірусом. У глобальному масштабі ВІЛ/СНІД займає 4-е місце серед причин смертності. У Східній Європі найвищий рівень поширеності ВІЛ реєструється в Україні і становить серйозну загрозу здоров’ю нації та соціальному розвитку держави. На сьогодні більшість (71%) ВІЛ-інфікованих — це ін’єкційні наркомани, збільшується кількість випадків інфікування ВІЛ статевим шляхом. Нові випадки ВІЛ-інфікування реєструються переважно серед осіб віком 15–19 років. cry

Активна позиція України, підвищення політичної свідомості щодо протидії епідемії ВІЛ/СНІДу знайшли відображення в нормативно-правових актах, прийнятих у 2001–2002 рр. Це — закон України «Про внесення змін до закону України «Про запобігання захворюванню на синдром набутого імунодефіциту (СНІД) та соціальний захист населення», укази Президента України «Про оголошення в Україні 2002 року Роком боротьби зі СНІДом», «Про додаткові заходи щодо посилення боротьби з ВІЛ-інфекцією/СНІДом», постанови та розпорядження Кабінету Міністрів України: «Про утворення Урядової комісії з профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу», «Про Програму профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2001–2002 роки», «Деякі питання Урядової комісії з профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу», «Про утворення Українського фонду боротьби з ВІЛ-інфекцією і СНІДом», «Про призначення представника Уряду України в Правлінні Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією».

На початку спільного засідання урядової комісії з питань боротьби з ВІЛ/СНІДом
та розширеної колегії МОЗ України віце-прем’єр-міністр України, голова урядової комісії з питань боротьби з ВІЛ/СНІДом Володимир Семиноженко у своєму вступному слові привітав високого гостя на українській землі та підкреслив, що наша держава притримується політики широкомасштабного взаємовигідного співробітництва з усіма країнами світу в боротьбі з ВІЛ/СНІДом, про що свідчить нормативно-правова база, напрацьована протягом 12 років роботи в цьому напрямку. Символічним є те, що саме Генеральний секретар ООН, лауреат Нобелівської премії миру, який очолює найповажнішу міжнародну установу, покликану захищати мир в усьому світі, виступив ініціатором всенародної боротьби проти ВІЛ/СНІДу.

Міністр охорони здоров’я України, заступник голови урядової комісії з питань боротьби з ВІЛ/СНІДом Віталій Москаленко в своїй доповіді про державну політику з протидії епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні наголосив, що незважаючи на активну працю всіх структур, залучених до боротьби з цією загрозою, ситуація залишається вкрай напруженою. Першого ВІЛ-інфікованого українця було виявлено у червні 1987 р., перше захворювання на СНІД у квітні 1988 р., а вже у жовтні 1988 р. — перший випадок смерті від СНІДу. З 1995 р. поширення ВІЛ/СНІДу набуло епідемічного характеру. Спеціалісти виокремлюють 3 хвилі епідемії ВІЛ/СНІДу:

1-ша — швидке поширення серед ін’єкційних наркоманів;

2-га — сформувалася за рахунок осіб, інфікованих статевим шляхом;

3-тя — результат двох перших — відзначають у дітей, що народилися від ВІЛ-інфікованих матерів. surprised

На сьогодні в Україні офіційно зареєстровано майже 46 тис. ВІЛ-інфікованих. Проте, за оцінками фахівців ЮНЕЙДС та ВООЗ, реальні масштаби епідемії значно більші. Найбільшого поширення епідемія набула в південних регіонах України. Протягом усіх років реєстрації в нашій державі на СНІД захворіла 3201 особа, в тому числі майже 100 дітей, померли 1660 осіб, із них 58 дітей. wacko cry


Те, що нас не вбиває - робить нас сильнiшими! Узин у нас один, за нього варто боротися, ми переможемо.
LEMon
 
Форум » Top secret » Табу » Бородьба зі СНІДом (Можете удалити цю тему але.... Я хочу повідомити це)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: