Вітаю Вас Гість
Четвер
25.04.2024
22:34

Узин  офіційний сайт міста 

Меню сайту
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 14 » 25-річчя трагедії на ЧАЕС !
14:50
25-річчя трагедії на ЧАЕС !

Так швидко плине час… Ось уже й 25 річниця трагедії на ЧАЕС, а здавалося б все це відбувалося зовсім недавно… А ми, ще досить молоді, з таким натхненням, патріотично налаштовані, відгукнулися на заклик керівників надати допомогу в ліквідації тієї великої техногенної катастрофи.

З перших днів аварії дорога до Чорнобиля була заповнена суцільною колоною автобусів та машин, які везли рятувальників-ліквідаторів до станції, а в зворотному напрямку почали евакуйовувати населення із Прип’яті, Чорнобиля та прилеглих сіл.

І тільки тепер, згодом, починаєш розуміти, як нестерпно тяжко було покидати ті насиджені місця, але ж з великою надією невдовзі повернутися назад, не розуміючи, що вже ніколи не повернутися до школи, на роботу, до рідних і близьких, які навічно лишилися там, в зоні… Але так вже створена людина: вона повинна всюди і завжди нести свій хрест.

На цю трагедію тодішнього Союзу відгукнулася вся країна. Не осторонь була і Київщина. Кожна область надавала допомогу: одні грузили пісок на гелікоптери, інші нашвидкуруч зводили нові села в чистих, незабруднених місцях.

З перших днів трагедії поїхали працівники ВВС Журба А.А., Федоренко В.П., Коцюба Ю.І., Єгер-Чикало Б.Ю.

Швидко спрацювали водії ті працівники «Сільгосптехніки» Піддубний В., Циганок Ю., Ус М., Ус В., Шпичка М., Залевський В., Плива О.

Працюючих ліквідаторів обслуговували працівники громадського харчування, готуючи їм смачні обіди: Яковенко л, Сук М., Кондрашова К., Матухно В., Комаріст О., Кочуєва М. і інші. А як справно працювали перукарі Савенко О. та Федоренко О.!

В три зміни прали спецодяг та білизну ліквідаторів та солдатів строкової служби працівники побут комбінату: Мишенська В., Мартова Т., Мишенська Л., Драч Л., Коваленко В., Сумішевська Л., Стадник Т. та інші.

Електрики Драч Т.Г. та Сумішевський В.А. на місці проводили наладку обладнання і його ремонт. Для евакуйованого населення підвозили пайки водії Нетус В., Халіївський О., Мокренко А., Кудла П., Циганок О. Не можна не згадати і про продавців Фощанко Г та Химченко Н., які приймали безпосередню участь у забезпеченні необхідними товарами населення.

В найнебезпечніших умовах з перших днів працювали Фішева Л, Пшесмінська В.

Будівельники споживчого товариства під керівництвом майстра Годзюмахи П. проводили зріз та захоронення забрудненого лісу, звозячи його в траншеї. А потім територію обеззаражу вали працівники санепідемстанції під керівництвом Лаворенко Л. – це Халікова Р., Павлуша Є., Власенко Р., Шукліна О.

В місця захоронення звозили забруднені товари водії, а бригади людей їх закопували…

Багатьох хороших людей вже немає серед нас… Світла пам’ять всім, хто віддав своє життя заради спасіння людства.

А всім ліквідаторам, які приймали участь в роботах, я щиро дякую і бажаю міцного здоров’я, сімейного благополуччя. Нехай у ваших серцях ніколи не згасає прагнення долати перешкоди і допомагати людям.

С.Ф.Голіус, голова міської організації «Союз Чорнобиль України» 

 

Узинський міський голова Охріменко О.Г., колектив Узинської міської ради щиро бажають міцного здоров’я, щастя, сімейного благополуччя ліквідаторам аварії на ЧАЕС та всім жителям міста.

Переглядів: 815 | Додав: uzyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]